Coyote Place - Whistler

Coyote Place

Name: Coyote Place
Completed:  2000
Architectural Design: RDC Fine Homes Inc. & Sean Anderson Progressive Concepts Design
Interior Design: Laura Henderson Interior Design


Exterior: Architectural character, curb appeal and integration of the project into its setting

  • Built on a private Whistler Cul-de-sac in Bayshores
  • 150 m away from Whistler Mountain Ski out

Interior: Creative and innovative use of space including architectural detail and form

  • Vaulted Timber framed ceiling on upper floor living space
  • All day natural day lighting
  • Private feeling - Location and design of windows are free from any views of the neighbours. Clear view of natural surroundings and mountain views

Functionality of floor plan

  • Upper floor living strategically design to maximize enjoyment of the Timber framed ceiling and views of the valley.
  • Bedroom strategically located on the lower level to keep a naturally cooler zone for sleeping

Environmental considerations including energy efficiency

  • Reclaimed Douglas Fir timbers from 19th Century Vancouver Warehouse buildings.